Vyšetrovateľ obvinil 32-ročného muža zo sexuálneho zneužívania

31.10.2011 Prešov

Prešov 31. októbra (TASR) – Trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov hrozí v prípade dokázania viny 32-ročnému Prešovčanovi, ktorého vyšetrovateľ obvinil zo zločinov sexuálneho zneužívania a výroby detskej pornografie.
Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik dnes informoval TASR, že obvinený muž anonymne prostredníctvom internetových sociálnych sietí údajne už dlhší čas kontaktoval maloletých chlapcov a mladých mužov z Prešova a blízkeho okolia. Pod prísľubom finančnej odmeny ich mal lákať na stretnutia za účelom sexuálnych aktivít, respektíve fotenia v sexuálnych pózach.
Džobanik spresnil, že pred koncom školského roka 2010/2011 obvinený takýmto spôsobom údajne vylákal maloletého chlapca na stretnutie neďaleko Prešova. Tu ho najprv fotografoval nahého vo vyzývavých polohách a následne ho vraj pod prísľubom finančnej odmeny pohlavne zneužil.
Podozrivého muža zadržali kukláči a v jeho byte vykonali domovú prehliadku. Okresný súd v Prešove obvineného vzal do väzby.
 

Vyberte región

mark